סיכום שהושג בין ההסתדרות הרפואית לבין איגוד לשכות המסחר יאפשר בקרוב לעובדים להיעדר עד 3 ימים בשנה ממקום העבודה מפאת מחלה, מבלי להידרש להציג על כך אישור רפואי . תקנות על כך ממתינות כעת לאישור ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת.
עוד בעניין דומה
המהלך נועד להפחית את עומסי העבודה של רופאי המשפחה, שהתלוננו על כך שחלק משמעותי מזמן העבודה שלהם מוקדש לאישורי מחלה והם משמשים כ"חותמת גומי".
בסיכום שהושג נקבע עוד, כי עובד לא יוכל להיעדר מהעבודה ללא אישור כאשר זומן לשימוע שלפני פיטורים. כן לא יחול הסיכום על היעדרות קבוצתית מתואמת של עובדים, או כאשר העובד שב רק עתה ממחלה קודמת.
בנוסף, למעסיק תינתן האפשרות לפנות ללשכה לאתיקה של הר"י ולבקש בדיקת נכונות אישור המחלה שהונפק, כאשר קיים אצלו ספק לגבי אמיתותו.
האפשרות להימנע מהצגת אישור מחלה תתאפשר לעובד רק לאחר חצי שנה של עבודה.
בתחילת השנה מתחה הר"י ביקורת חריפה על יוזמה שעלתה במשרד הכלכלה, לאפשר למעסיק להפנות עובד לרופא מטעמו לשם בדיקת מצבו הרפואי. היוזמה קבעה, כי מעסיק יוכל לשלוח עובד המציג לפניו אישור מחלה חתום בידי רופא לבדיקה נוספת, אצל רופא מטעמו, אם קיים חשד אצל המעסיק בדבר מהימנות האישור. יו"ר הר"י, ד"ר ליאוניד אידלמן, אמר אז: "מדובר בהבעת אי-אמון שרירותית בציבור הרופאים במדינה. התיקון יאפשר למעסיק להטיל ספק בנכונות האישור, כאילו שיש רופאים העושים יד אחת עם המטופלים, במטרה להערים על המעסיק".