חדשות

עובדים יוכלו להיעדר בשל מחלה ל-3 ימים, ללא צורך באישור מרופא

כך סוכם בתום משא ומתן שנערך בין ההסתדרות הרפואית לבין איגוד לשכות המסחר, במטרה להקל על עומס העבודה של רופאי המשפחה

סיכום שהושג בין ההסתדרות הרפואית לבין איגוד לשכות המסחר יאפשר בקרוב לעובדים להיעדר עד 3 ימים בשנה ממקום העבודה מפאת מחלה, מבלי להידרש להציג על כך אישור רפואי . תקנות על כך ממתינות כעת לאישור ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת.

המהלך נועד להפחית את עומסי העבודה של רופאי המשפחה, שהתלוננו על כך שחלק משמעותי מזמן העבודה שלהם מוקדש לאישורי מחלה והם משמשים כ"חותמת גומי".

בסיכום שהושג נקבע עוד, כי עובד לא יוכל להיעדר מהעבודה ללא אישור כאשר זומן לשימוע שלפני פיטורים. כן לא יחול הסיכום על היעדרות קבוצתית מתואמת של עובדים, או כאשר העובד שב רק עתה ממחלה קודמת.
בנוסף, למעסיק תינתן האפשרות לפנות ללשכה לאתיקה של הר"י ולבקש בדיקת נכונות אישור המחלה שהונפק, כאשר קיים אצלו ספק לגבי אמיתותו.

האפשרות להימנע מהצגת אישור מחלה תתאפשר לעובד רק לאחר חצי שנה של עבודה.

בתחילת השנה מתחה הר"י ביקורת חריפה על יוזמה שעלתה במשרד הכלכלה, לאפשר למעסיק להפנות עובד לרופא מטעמו לשם בדיקת מצבו הרפואי. היוזמה קבעה, כי מעסיק יוכל לשלוח עובד המציג לפניו אישור מחלה חתום בידי רופא לבדיקה נוספת, אצל רופא מטעמו, אם קיים חשד אצל המעסיק בדבר מהימנות האישור. יו"ר הר"י, ד"ר ליאוניד אידלמן, אמר אז: "מדובר בהבעת אי-אמון שרירותית בציבור הרופאים במדינה. התיקון יאפשר למעסיק להטיל ספק בנכונות האישור, כאילו שיש רופאים העושים יד אחת עם המטופלים, במטרה להערים על המעסיק".

נושאים קשורים:  חדשות,  איגוד לשכות המסחר,  אישור מחלה,  רופאי משפחה,  הלשכה לאתיקה
תגובות
ד"ר אלחין עודה
07.07.2014, 21:06

החלטה שגויה בגדול מסיבות רבות רק אני אדגיש שניים לא יותר
1.לעטים קרובות הגעה לצורך אישור מחלה זאת הזדמנות לפגש עם החולה לערוך איתו בדיקות סקר לגלוי מחלות מוקדמות ,לאתר בעיות רופאית אך אתם באתם וגזלתם את ההזדמנות זאת
2.זאת פגיעה בפרנסה לרופאים עצמאים שאתם יודעים שזה חלק ממקור ההכנסות שלהם .
אני מתפלה על המהלך הזה !!!

רופאה
12.07.2014, 10:27

דוקטור נכבד,
לצערי רבים הקולגות שתחת הנטל העצום של העומס והשחיקה, נמנעים בעת ביקור יזום לשם קבלת אישור מחלה, משיחה על כל הנושאים שהעלית, שהם בוודאי חשובים., חלקם אף לימדו את המטופלים לפנות במייל לבקש אישור. אז בוודאי שבממוצע אין ניצול של ביקור שכזה לרפואה מונעת.
מנסיוני, כאשר מדובר ברופא משפחה הנותן שירות איכותי, ולא רק "כיבוי שריפות" המטופלים מוכנים ליזום מעצמם ביקור המוקדש לשיחות שכאלו
כמו כן - באשר לפרנסה - רובינו משולמים לפי רבעון בקופות - כך שאין כל יתרון בכך שהמטופל טרח והגיע דווקא עבור "פתק". מי שמגיע עבור פתקים למיניהם, לרוב מגיע יותר מפעם ברבעון בכל מקרה.

אני
07.07.2014, 21:31

מהלך מבורך! מוריד עומס על רופאי המשפחה.
כמו כן לפעמים עובד צריך יום מחלה סתם בשביל לנוח, וזה מוצדק לאגירת כוחות, אבל למה שרופא משפחה יצטרך להמציא אבחנות ולהחליט בשביל עובד אם הוא צריך לנוח או לא?
השאלה היא אם עובדים ינצלו את זה וייקחו עוד ״ימי מחלה״ סתם, כי לא צריך אישור. אבל בשביל תרחיש כזה המעסיקים ייתצטרכו להתאים את מספר ימי המחלה השנתיים בהתאם.

דר' עפר
09.07.2014, 16:22

צריך להיזהר ממדרון חלקלק.
אם יקנו זכויות לעובדים שלא משתמשים ב"ימי המחלה" אנו נראה אותם שוב במרפאה מכיוון שאי שימוש ב"ימי המחלה" יאפשרו הכנסה נוספת.
כמו אצל המורים שיש להם "ימי הצהרה" והם לא רוצים "לבזבז" אותם על מחלות.

אליהו
15.07.2014, 17:46

בעבר היה המלצה שבוע ימים, לדעתי שלושה ימים, לא מספיק לכן לעלות לשבוע ימים, יש לציין באמת האם החולה גם יגעה באותו יום, לרופא ונטפל בו .
אליהו