נכון להיום, לא קיים קונצנזוס על הטיפול בתגובה תרופתית המלווה באאוזינופיליה וסימפטומים מערכתיים (DRESS), וטיפול סיסטמי בסטרואידים נחשב לטיפול הראשוני בסינדרום, על אף שלא בוצע מחקר מבוקר על הנושא.
עוד בעניין דומה
חוקרים מאוניברסיטאות שונות בפריז מדווחים כעת על פרוטוקול הטיפול שניתן לחולי DRESS באחד מהמרכזים הרפואיים בעיר. החוקרים בדקו את רשומותיהם של 50 חולים שהגיעו ברצף ממארס 2005 ועד ליוני 2009, ושטופלו בסטרואידים, ושאבחנתם במועד השחרור מבית החולים היתה DRESS (שתוקפה גם על ידי מדד רגיסקר - RegiSCAR score).
החוקרים מסכמים כי יתכן שסטרואידים סיסטמיים אינם נחוצים בניהול הטיפול של DRESS מתון
מתוך 38 מהחולים שהיו בעלי מדד DRESS של 4 או יותר, 66% טופלו בסטרואידים מקומיים בלבד. בעת השחרור, ל-13 מהחולים ניתנו סטרואידים סיסטמיים, כאשר 7 מתוכם טופלו במתן סטרואידים סיסטמי בשל קריסה של איבר חיוני עם מעורבות של הכליות, הריאות, ו/או מערכת העצבים ומעורבות משנית של הלב, הכבד ו/או מערכת העיכול.
סיבוכים של DRESS כגון הידרדרות, ראקטיבציה ויראלית (ראקטיבציה של הרפס התרחשה ב-47% מהמקרים) ואלח דם היו פחות נפוצים בשימוש בסטרואידים מקומיים בלבד. אף אחד מהחולים לא נפטר בעת הטיפול בבית החולים, אך אחד החולים נפטר כשבועיים לאחר סיום הטיפול משוק היפוולמי.
על אף שהמחקר הינו רטרוספקטיבי, והסיבות לבחירה בטיפולים לא נבדקו, החוקרים מסכמים כי יתכן שסטרואידים סיסטמיים אינם נחוצים בניהול הטיפול של DRESS מתון, ולכן ניתן לשמור אותם למקרים יותר קשים. לדבריהם, מחקרים פרוספקטיביים נחוצים כדי לקבוע את האסטרטגיות לטיפול ב-DRESS.