טרום סוכרת משפיעה על 1 מכל 3 אמריקאים. הן התערבות אינטנסיבית באורח החיים והן טיפול במטפורמין (metformin, שם מסחרי: גלוקופאג') יכולים למנוע או לדחות את התקדמות הסוכרת.
עוד בעניין דומה
- בטיחות ויעילות בתנאי שגרה של וידלגליפטין כטיפול נוסף על מטפורמין בחולי סוכרת סוג 2 בטורקיה – מחקר ה-GALATA
- יעילות ובטיחות של לינגליפטין בחולים אסיאתים עם סוכרת סוג-2 שאינם מאוזנים דיים על מטפורמין: מחקר קליני, אקראי, רב-לאומי בן 24 שבועות
- באבחנה לפי HbA1c, מטפורמין ושינוי אורח חיים דומים במניעת סוכרת
במהלך העשור האחרון, התערבויות באורח החיים בוצעו במקומות שונים ושוכפלו, עם זאת מעט ידוע על שיכפול התוצאות בשימוש במטפורמין. מטרת המחקר הייתה לבחון האם ניתן מרשם למטפורמין למניעת סוכרת, ולבחון את מאפייני המטופלים להם ניתן המרשם.
בוצע מחקר רטרוספקטיבי של נתונים שנאספו במשך תקופה של שלוש שנים. החוקרים הכלילו דגימה לאומית של 17,352 חולים עם טרום סוכרת, בגיל העבודה, שהיו מבוטחים במשך 3 שנים רצופות (מ-2010 ועד 2012) בחברת הביטוח הגדולה בארה"ב. נבדק אחוז חולי טרום הסוכרת המבוטחים שקיבלו מרשם למטפורמין.
רק 3.7% מהמטופלים עם טרום סוכרת קיבלו מרשם למטפורמין במהלך 3 השנים בהם בוצע המחקר. לאחר תקנון לגיל, הכנסה ורמת השכלה ההסתברות לקבלת מרשם למטפורמין הייתה כמעט כפולה בקרב נשים ובקרב מטופלים עם עודף משקל. כמו כן, ההסתברות הייתה גבוה פי 1.5 בקרב חולים עם שתי מחלות נלוות או יותר.
החוקרים מסכמים, כי על אף מגבלות המחקר הכוללות היתכנות של סיווג מוטה של טרום סכרת ושל שימוש במטפורמין וחוסר במעקב אחר הפניות להתערבות באורח החיים, ממצאיהם מראים שנדירים המקרים בהם מטופל מבוגר בגיל העבודה עם טרום סוכרת, מקבל מרשם של מטפורמין במטרה למנוע סכרת עתידית. החוקרים מוסיפים כי מחקרים עתידיים הכרחיים על מנת להבין מה הם החסמים לאימוץ רחב יותר של הטיפול המניעתי במטפורמין שהינו בטוח, נסבל, מבוסס על עובדות, ובעל עלות-תועלת מוכחת.