חדשות

בחירת הרופאים – אילו תרופות הכי נמכרות בארצות הברית?

דירוג 100 התרופות הנמכרות ביותר חושף את התרופות שהרופאים האמריקאים מעדיפים לרשום; Humira ראשונה בתרופות המקור, Xarelto של באייר מובילה בקטגוריית נוגדי הקרישה

21.10.2015, 15:14
תעשיית התרופות (צילום: אילוסטרציה)
תעשיית התרופות (צילום: אילוסטרציה)

מה אפשר ללמוד מדירוג המכירות של תרופות? הרבה מאוד. בניגוד למכירות של מוצרי צריכה, שמושפעות ממסעות פרסום, מצב רוח, עונות השנה ומה לא, בעולם הפארמה פועלים חוקים אחרים, ומה שמשפיע על המכירות היא בראש ובראשונה שביעות הרצון של רופאים ומטופלים.

אז אילו תרופות מרשם זוכות לאמון הרופאים במידה הרבה ביותר?

דירוג חברת המחקר IMS Health מציב את Crestorי(Rosuvastatin), להורדת רמת הכולסטרול, במקום הראשון. התרופה, מתוצרת אסטרה-זנקה, דורגה כנרשמת ביותר בארה"ב, נכון לסוף יוני 2015, עם 21 מיליון מרשמים.

התרופה לדלקת פרקים Humiraי (Adalimumab) של אבוט דורגה במקום הראשון ממאה תרופות מקור הנמכרות ביותר. היא הכניסה ליצרנית מעל 8.5 מיליארד דולר.

במקום השני בדירוג התרופות הנרשמות ביותר על ידי הרופאים בתקופה שבין מארס ליוני השנה, ובפער גדול מהראשונה, נמצאת תרופת המקור (משלב של שתיים) לאסתמה של GSKי Advair Diskus - עם 13.6 מיליון מרשמים.

במקום השלישי, עם 13.2 מיליון מרשמים, דורגה Nexium, תרופת המקור של אסטרה זנקה, ואחריה אינסולין בהזרקה של סנופי-אוונטיס בשם Lantus Solostar, עם 11.2 מיליון מרשמים.

נתון שוודאי יעורר עניין הוא מכירות נוגדי הקרישה החדשים. ואכן, מבין נוגדי הקרישה החדשים מובילה קסרלטו (ריברוקסבאן) של באייר, שהיא היחידה הניתנת פעם אחת בלבד ביום באופן פומי. קסרלטו משווקת בארה"ב בידי ג'נסן, והגיעה למכירות של מעל 2.46 מיליארד דולר (קסרלטו ניצבת גם במקום ה-13 מ-100 הנרשמות ביותר, עם מעל 7 מיליון מרשמים).

אחריה מבין נוגדי הקרישה, במקום ה-33, ניצבת eliquis (אפיקסבן) של בריסטול-מאיירס-סקוויב, עם מכירות של יותר מ-964 מיליון דולר (ומקום 26 ברשימת הנרשמות ביותר – מעל 2.76 מיליון מרשמים). במקום ה-37 דורגה פרדקסה, עם יותר מ-851 מיליון דולר במכירת (מקום 33 בנרשמות ביותר מעל 2.17 מיליון מרשמים).

ברשימת התרופות המניבות את ההכנסות הגבוהות ביותר לחברות נמצאת במקום השני התרופה האנטי-פסיכוטית Abilify, של חברת אוטוסקה, עם 7.2 מיליארד דולר במכירות. במקום השלישי נמצאת התרופה לדלקת פרקים של "אמג'ן" etanerceptי (Enbrel), עם קצת מעל 6.1 מיליארד דולר.

הדירוג מבטא לא רק את התרופות שהרופאים הכי מאמינים בהן, אלא גם את המחלות והמצבים הרפואיים המכבידים ביותר והשכיחים ביותר, הדורשים תשומת לב וטיפול רפואי.

לרשימה המלאה של מאה התרופות הנמכרות והנרשמות ביותר בשוק התרופות האמריקאי:
http://www.medscape.com/viewarticle/849457?nlid=86703_2043&src=wnl_edit_medn_obgy&spon=16&impID=793017&faf=1

נושאים קשורים:  חדשות,  התרופות הנמכרות ביותר,  ארה"ב,  Crestor,  Humira,  Adalimumab,  Nexium,  תעשיית התרופות,  נוגדי קרישה,  ELIQUIS,  אפיקסבן,  Abilify,  אטנרספט