חדשות

נתוני משרד הבריאות: שיעור ההתחסנות הנמוך ביותר נגד HPV - בירושלים

הנתונים פורסמו בדיווח ב"דה מרקר" על פעילות רופאים לשכנוע הורים לגבי החשיבות בחיסון ילדיהם; החיסון נגד פפילומה ניתן בשתי מנות בכיתה ח'; בירושלים עומד שיעור החיסון על 18.3%, לעומת ממוצע ארצי של כ-50%

חיסון נגד נגיף הפפילומה האנושי, HPV (צילום: אילוסטרציה)

שיעור ההתחסנות הנמוך ביותר בישראל נגד נגיף הפפילומה (HPV), הניתן בישראל בשתי מנות לתלמידי כתות ח', נרשם  בשנה שעברה בירושלים. שיעור ההתחסנות בעיר עמד על 18.3%, לעומת ממוצע ארצי העומד על 52.1% (מנה ראשונה) ו-47.2% (מנה שניה); כך דיווח הבוקר העיתון הכלכלי "דה מרקר", שקיבל את הנתונים ממשרד הבריאות בעקבות בקשה בעניין.

לפי נתוני משרד הבריאות, בחיפה היה שיעור ההתחסנות לפפילומה הגבוה ביותר - 68.1%. באשקלון עמד השיעור על 50.3% ובתל-אביב על 40.7%. נגיף הפפילומה גורם לסרטן צוואר הרחם וגם לסוגי סרטן ומחלות נוספות.

הממוצע הארצי של שיעורי ההתחסנות נגד חצבת, חזרת ואבעבועות רוח עמד על 96%. הממוצע הארצי של שיעורי ההתחסנות נגד דיפטריה, טטנוס, שעלת ופוליו עמד על 95.6%. חיסונים אלה ניתנים לתלמידי כתות א' וכתות ב'.

בדיווח נמסר, כי קבוצת רופאי ילדים שהתארגנה בעמותה בשם "מדעת – למען בריאות מושכלת", פועלת באופן ציבורי כדי לחנך את הציבור בנוגע לחשיבות החיסונים, במיוחד על רקע פעילות רבה באינטרנט וברשתות החברתיות של הורים שמזהירים הורים מלחסן את ילדיהם. הקבוצה מפעילה אתר אינטרנט וקבוצת פייסבוק ("מדברים על חיסונים") ובאחרונה החלה להיכנס בהתנדבות לקבוצות ווטסאפ של הורים, כדי לשכנעם לחסן את ילדיהם.

אחד מחברי העמותה, ד"ר גיל צ'פניק, רופא ילדים מכפר-סבא, סיפר לעיתון, כי בעקבות שיחות שקיים עם ההורים במרפאתו וגם בקבוצות הווטסאפ הכיתתיות שבהן השתתף - שיעור ההתחסנות בהן עלה. הוא הוסיף כי בקבוצות ווטסאפ של הורים מופצת דיסאינפורמציה, במיוחד לגבי חיסוני פפילומה, שבחלקה מגיעה מחו"ל – ציטוטים שמפיצים ברשת האינטרנט ארגונים נוצריים שמרניים שמתנגדים לחיסון בטענה שהדבר יגביר מתירנות מינית. בין הסיבות האחרות להתנגדויות: שיקולי דת וחשש מתופעות לוואי.

בדיווח נמסר, כי חיסון לפפילומה לתלמידות כתות ח' החל בישראל ב-2013 ומ-2015 חוסנו גם בנים באותה שכבת גיל. עלות חיסון בודד עולה למדינה כ-80 שקל בשנה (160 שקלים לשתי המנות) – כשהעלות הכוללת היא כ-17 מיליון שקל, ובה גם נכלל תחשיב כוח-אדם.

נושאים קשורים:  חדשות,  חיסון,  HPV,  משרד הבריאות,  פעילות נגד חיסונים,  רופאי ילדים,  "מדעת - למען בריאות מושכלת",  וירוס הפפילומה האנושי – HPV
תגובות