מחקר ישראלי שפורסם באפריל השנה ב-Diabetes Care מצא כי גם חולי סוכרת סוג 2 המזריקים אינסולין לפחות פעמיים ביום באמצעות מערכת FGM -flash glucose monitoring system (FreeStyle Libra של "אבוט") - הפחיתו במדד ההמוגלובין המסוכרר, ה-HbA1c - ממוצע הסוכר בשלושת החודשים האחרונים באופן משמעותי ושיפרו את איזון הסוכרת שלהם.
עוד בעניין דומה
המחקר בוצע בשיתוף היחידה לסוכרת בבית החולים וולפסון, הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ומרכז DMC לטיפול בסוכרת. נעשתה בו ההשוואה בין ה-FGM לבין מד הניטור הביתי המקובל.
עבור חולי סוכרת מסוג 2 המזריקים אינסולין כמה פעמים ביום, ניטור רמות הסוכר מספר רב של פעמים במשך היום הוא חלק בלתי נפרד משגרת החיים, בדומה לסוכרתיים עם סוכרת סוג 1 (נעורים). לא אחת הם מתלוננים על הנטל, הכאב, אי הנוחות, המבוכה מדקירות וההפרעה בשעות הלילה. אלא שהניטור הרציף של רמות הסוכר מספק רצף נתונים איכותיים המסייע במניעת היפרגליקמיה או היפוגליקמיה.
המערכת שנחקרה נכנסה לסל הבריאות עבור סוכרתיים מסוג 1 בשנת 2018.
במחקר השתתפו 101 סוכרתיים בגילאי 80-30. השוני היחיד בין קבוצת הביקורת לבין האחרים היה באופן מדידת הסוכר: קבוצת הביקורת השתמשה במד הביתי וקבוצת הניסוי במערכת ה-FGM. הוברר בסיכום שחלה ירידה במדדי ה-HbA1c בכ-0.8% לעומת הקבוצה שניטרה במד הסוכר הביתי, שהורידה בממוצע 0.3% בלבד. ההפחתה ברמות הסוכר לא הביאה לעלייה באירועי היפוגליקמיה.
פרופ' חוליו ויינשטיין, מנהל יחידת הסוכרת ב"וולפסון" שהוביל את צוות המחקר, אמר: "עבור סוכרתיים מסוג 2 המטופלים באינסולין, ניטור רציף של רמות הסוכר מהווה חלק משמעותי מהיכולת שלהם ושל הרופא המטפל להחליט החלטות טיפוליות נכונות בקליניקה ובזמן אמת. ללא ניטור הסוכר נמצאים הסוכרתיים התלויים באינסולין בחוסר ודאות ובחשיפה גבוהה לאירוע היפוגליקמיה, מצב שעלול להיות מסכן חיים. המחקר הוכיח שהשימוש במערכת ה-FGM שנבדקה עבור קבוצת הוביל לאיזון טוב יותר של הסוכר. המסקנה: זהו כלי טיפולי משמעותי שאיננו תרופה ויכול לשפר את בריאות החולים".