מחקרים שונים מצאו עדויות למגוון רחב של בעיות לב עד שנה לאחר ההחלמה ממחלת הקורונה ולכן מומחי לב ממליצים לאנשים שהחלימו מקורונה להיות ערניים לתסמינים של בעיות לב.
עוד בעניין דומה
מחקר חדש, שהתבסס על ניתוח של מאגרי מידע לאומיים בארה"ב, מפרט את בעיות הלב הנפוצות שמופיעות לאחר הידבקות בקורונה. המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת Nature Medicine, מצא שאנשים שהחלימו מקורונה נמצאים בסיכון מוגבר לפתח בעיות לב בשנה הראשונה שלאחר המחלה.
לפי המחקר, מחלת קורונה עלולה להוביל לסיבוכים קרדיווסקולריים חמורים ולמוות, וכיוון שהלב אינו מתחדש או מתרפא בקלות לאחר שנגרם לו נזק, אלו הן מחלות שישפיעו על אנשים לכל החיים.
המחקר מפרט את המגוון הרחב של מחלות לב וכלי דם שנצפו אצל מחלימים מקורונה. הוא כולל מחלות כלי דם במוח, הפרעות קצב, מחלות לב איסכמיות ולא איסכמיות, פריקרדיטיס, דלקת שריר הלב, אי ספיקת לב ומחלות תרומבואמבוליות. החוקרים כותבים שהסיכונים היו ברורים אפילו אצל אנשים שסבלו ממחלת קורונה קלה ולא נזקקו לאשפוז במהלך השלב האקוטי של המחלה.
הפגיעה של הנגיף בלב נצפתה בקרב צעירים ומבוגרים, נשים וגברים, אנשים לבנים ושחורים, במעשנים ובאנשים שאינן מעשנים, באנשים עם מחלות רקע כמו סוכרת, יתר לחץ דם, מחלת כליות וכן באנשים ללא כל מחלות רקע.
ההסבר האפשרי לכך הוא שזיהום קורונה בשלב הראשוני או החריף שלו עלול לגרום לדלקת של שריר הלב, דלקת קרום הלב, אוטם שריר הלב ואי ספיקת לב, הנובעים מהלחץ של הזיהום, רמות חמצן נמוכות בדם או קרישי דם הנוצרים בעורקים הכליליים.
ייתכן שלקרישי הדם הגורמים להתקפי לב ולשבץ במחלת הקורונה יש מאפיינים ייחודיים ומובחנים. באופן ספציפי, הם כוללים שיעור גבוה בהרבה של תת קבוצות ספציפיות של תאי דם לבנים לעומת מצבים אחרים. כיום נערכים מחקרים על קרישי הדם המופיעים אצל חולי קורונה כדי למצוא טיפול מיטבי ולמנוע אותם.
בנוסף, דלקת קרום הלב הקשורה לנגיף עלולה להיות קשה יותר לטיפול בהשוואה לדלקות קרום לב שנגרמות מנגיפים אחרים, וההישנות של המחלה נפוצה יותר.
החוקרים ממליצים לאנשים שהחלימו מקורונה להיות ערניים לסימנים לבעיות לב, כגון: עייפות, אי סבילות לפעילות גופנית, כאבים בחזה, קוצר נשימה, דפיקות לב והתקפי עילפון.