חדשות

בבתיה"ח נערכים למתקפה | בצפון גויסו רופאי קהילה שישמשו ככוננים

כ-200 אורתופדים, רופאי משפחה וילדים צוידו בערכות החייאה ויוזנקו ככונני חירום על ידי מוקדי מד"א | בתי החולים ברחבי המדינה הצטיידו על חשבונם בציוד חיוני למקרה של פגיעה בשרשרת האספקה

פרויקט מגן. מנכ"ל מד"א אלי בין ושר הבריאות אוריאל בוסו. צילום: דוברות משרד הבריאות

מאות ערכות החייאה מתקדמות הועברו לרופאי קופות החולים בצפון הארץ בשיתוף פעולה בין מד"א למשרד הבריאות ובמסגרת פרויקט "רופאים בכוננות" של משרד הבריאות.

המיזם נולד בסיור המשותף של שר הבריאות אוריאל בוסו ומנכ״ל מד״א אלי בין במג׳דל שמס והרצון לדאוג לזמינות רפואית בצפון. המשמעות המיידית: תוספת של למעלה מ-200 רופאים, בעיקר מתחומי משפחה, ילדים ואורתופדיה, שישמשו ככוננים זמינים של מד״א במקרה חירום ויוכלו לטפל במקרים קשים ומורכבים.

הרופאים, שיפעלו ככונני תגובה מהירה, יוזנקו על ידי מוקד הכוננים הלאומי של מד"א במטרה לחזק את המענה הרפואי באזור, שנמצא במשך תקופה ארוכה בתנאי חירום, ולקצר את זמני המענה לטיפול רפואי מציל חיים.

ערכות החייאה מתקדמות חולקו לרופאים בצפון. צילום: דוברות משרד הבריאות

שר הבריאות בוסו אמר כי "התחלנו את המיזם החשוב הזה בצפון ונמשיך לכל הארץ. כחובש במשך שנים הבנתי את הצורך הקריטי לדאוג למאות רופאים עם ציוד מתקדם להגשת טיפול ראשוני, שישמשו ככוננים זמינים של מד״א".

מנכ"ל מד"א אלי בין הוסיף: "כחלק מהפריסה של מד"א אנחנו פועלים כל העת ובמיוחד בתקופה הזו על מנת לקצר את זמני התגובה ולהעניק מענה רפואי מהיר ככל האפשר. לבקשת השר, פעלנו ברחבי הצפון על מנת לחזק את הצוותים הרפואיים בקהילה ולהעניק להם את הכלים הטובים ביותר להציל חיים בעת הצורך".

בדיווח של קטי דור בכאן חדשות פורסם כי בתי החולים ברחבי המדינה הצטיידו בציוד חיוני על מנת למנוע מחסור במקרה בו שרשרת האספקה תיפגע. מדובר במלאי של דלק, סולר וגנרטורים שאמורים לשמש לתפעול במשך שלושה ימים; כמו גם מאגרי מים, גזים רפואיים וציוד כירורגי. בנוסף התבקשו בתי החולים לשמור גם מלאי בכמות המספיקה באופן שוטף לתקופה של כחודשיים.

התקציב להצטיידות הזאת לא ניתן לבתי החולים באופן מיוחד, אלא מומן באופן עצמאי מתקציבם השוטף. בבתי החולים חוששים כי המימון העצמאי של מלאי הציוד יפגע בתקציב, שייגמר עוד לפני סוף השנה. גורמים במשרד הבריאות אמרו כי בתי החולים אכן התבקשו לממן את ההצטיידות המאסיבית מתקציבם, אך משרד הבריאות נמצא בשיח עם האוצר על התקצוב.

יהודה קטורזה, סמנכ"ל תפעול ב"שיבא", עדכן בפודקאסט "הסכתוסקופ" בפרק "רוחות מלחמה", כי 97% מבית החולים אינו ממוגן בשגרה אך הצוותים מתודרכים כיצד לפעול במצב שבו ניתנת הוראה מפיקוד העורף. הוא תיאר כיצד בית החולים נערך לתרחיש עלטה ולקליטת פצועים רבים וציין כי ב"שיבא" הכינו את החניונים – ניקו ורוקנו אותם ממכוניות וכן נערכה בדיקת תקינות למערכות המים, החשמל, המיזוג, הגזים והחמצן.

נושאים קשורים:  ישראל במלחמה,  כוננות,  היעכות חירום,  בתי חולים,  משרד הבריאות,  מד"א,  חדשות,  רופאים כוננים
תגובות
אנונימי/ת
07.08.2024, 22:00

בושה וחרפה גם לדרוש מבתי חולים, להצטייד במלאים אדירים וגם לא לתת לזה תקציב מיוחד. במיוחד לגבי בתי החולים בפריפריה שעוד לפני כן היו בתת תקצוב!