חדשות

יותר ממחצית הישראלים עוסקים בפעילות גופנית

סקר הלמ"ס: כ-3.4 מיליון איש בישראל עוסקים בפעילות גופנית קבועה | גברים, חילונים, יהודים, צעירים ובעלי הכנסה גבוהה מובילים בקטגוריית פעילות גופנית מאומצת

אימון ספינינג בחדר כושר בירושלים. צילום: מיכל פתאל/ פלאש 90

יותר ממחצית (55%) מהאוכלוסיה הבוגרת בישראל עוסקים בפעילות גופנית באופן קבוע. מדובר בכ-3.4 מיליון איש, ש-36% מהם מתאמנים בתדירות של לפחות שלוש פעמים בשבוע. 40% מהאוכלוסיה עומדים בהמלצות ארגון הבריאות העולמי לפעילות גופנית, המתבטאות ב-75 דקות של פעילות מאומצת או 150 דקות של פעילות מתונה בשבוע.

הנתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ביום ה' האחרון מספקים נתונים חדשים על פעילות גופנית בישראל, המבוססים על הסקר החברתי לשנת 2023. הסקר, שנערך בקרב 6,474 משתתפים המייצגים כ-6.2 מיליון תושבים בני 20 ומעלה, מספק תמונה מקיפה על הרגלי הפעילות הגופנית של הישראלים.

הסקר מצביע על פערים משמעותיים בין קבוצות אוכלוסיה שונות. יהודים נוטים לעסוק בפעילות גופנית יותר מערבים, חילונים יותר מחרדים ודתיים, ובעלי הכנסה גבוהה יותר מבעלי הכנסה נמוכה. בעלי תעודה אקדמית מתאמנים בשיעור גבוה יותר (67%) לעומת אלה שאינם אקדמאים (48%). לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין גברים לנשים ובין קבוצות הגיל השונות שנבחנו.

מקור: למ"ס

22% מהאוכלוסיה (כ-1.4 מיליון איש) עוסקים בפעילות גופנית מאומצת, כאשר גברים, חילונים, יהודים, צעירים ובעלי הכנסה גבוהה מובילים בקטגוריה זו. 6.3% עוסקים בפעילות גופנית מאומצת פעם או פעמיים בשבוע, ו-16% לפחות שלוש פעמים בשבוע. 21% (כ-1.3 מיליון איש) עוסקים בפעילות גופנית מאומצת יותר מ-75 דקות בשבוע.

30% (כ-1.9 מיליון איש) עוסקים בפעילות גופנית מתונה, עם העדפה לפעילות זו בקרב יהודים, בעלי הכנסה גבוהה ומבוגרים. 10.5% מהאוכלוסיה עוסקים בפעילויות כמו יוגה, פילאטיס או תרגילי גמישות, עם העדפה ברורה לפעילויות אלו בקרב נשים (16% לעומת 5% בקרב גברים) ואקדמאים (16% לעומת 7.6% בקרב לא אקדמאים).

מבחינת תדירות ומשך הפעילות, 36% מתאמנים לפחות שלוש פעמים בשבוע ו-36% מקדישים יותר משעתיים וחצי בשבוע לפעילות גופנית. הסקר מצביע על העדפה לפעילות עצמאית על פני מסגרות מאורגנות, כאשר נשים נוטות יותר למסגרות מאורגנות בהשוואה לגברים.

הנתונים מדגישים את הקשר בין פעילות גופנית למשקל גוף. אנשים בעלי משקל תקין נוטים לעסוק בפעילות גופנית בתדירות גבוהה יותר ולמשך זמן ארוך יותר מאשר אנשים במצב של תת משקל, עודף משקל או השמנה. 32% מבעלי משקל עודף ו-39% מהסובלים מהשמנה דיווחו כי הם עושים דיאטה.

בין הערים הגדולות, הרצליה (78%), תל אביב-יפו (72%) ומודיעין-מכבים-רעות (70%) מובילות באחוזי העוסקים בפעילות גופנית.

מקור: למ"ס

הסקר מצביע על קשר חיובי בין פעילות גופנית לבין מדדי איכות חיים שונים. למשל, 92% מהעוסקים בפעילות גופנית מדווחים על מצב בריאות טוב או טוב מאוד, לעומת 76% מאלה שאינם עוסקים בפעילות גופנית. כמו כן, 93% מהעוסקים בפעילות גופנית מרוצים מחייהם, לעומת 86% מאלה שאינם עוסקים בפעילות גופנית.

הסקר מציין כי לא נמצאו הבדלים משמעותיים בשיעורי העוסקים בפעילות גופנית בין השנים שנבחנו (2010, 2017, 2023), מה שמצביע על יציבות בדפוסי הפעילות הגופנית לאורך זמן.

נושאים קשורים:  פעילות גופנית,  סקר,  למ"ס,  חדשות
תגובות
28.08.2024, 11:49

לא ברור מהידיעה איך מגיעים למסמך הוא נמצא באתר האיגוד הקרדיולוגי בישראל וכן באתר המועצות הלאומיות של משרד הבריאות תחת המועצה הלאומית לטיפול ומניעה במחלות לב וכלי דם

03.09.2024, 20:49

מודגם קטן מדי לדעתי