חדשות

פורסמו שמות חברי ועדת סל התרופות לשנת 2025

הוועדה הציבורית להרחבת סל שירותי הבריאות לשנת 2025 התכנסה לראשונה היום | בראש הוועדה שבה חברים נציגי משרדי האוצר והבריאות, הקופות, האקדמיה, רופאים ורבנים, תעמוד גם השנה פרופ' דינה בן יהודה

ישיבת ועדת סל שירותי הבריאות הראשונה לשנת 2025. צילום: דוברות משרד הבריאות

היום, (ב׳) נערכה ישיבת העבודה הראשונה של הוועדה הציבורית להרחבת סל שירותי הבריאות לשנת 2025. הדיון נערך בהשתתפות שר הבריאות אוריאל בוסו, מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, יו"ר הוועדה פרופ' דינה בן יהודה וחברי ועדת סל הבריאות.

רשימה של כ-525 תרופות ו-39 טכנולוגיות גובשה על ידי משרד הבריאות ומהן תבחר הוועדה את התרופות והטכנולוגיות. תקציב ועדת הסל יעמוד על 650 מיליון שקל.

בראש הוועדה תעמוד גם השנה פרופ' דינה בן יהודה, מנהלת האגף ההמטולוגי בית החולים הדסה. מרכזת הוועדה היא ד"ר אסנת לוקסנבורג, ראש חטיבת טכנולוגיות רפואיות, מידע ומחקר במשרד הבריאות.

הוועדה מונה בנוסף 17 חברים נציגי משרדי האוצר והבריאות, קופות החולים, האקדמיה, רופאים ורבנים: ד"ר דב אלבוקרק, סמנכ"ל רפואה בקופ"ח מאוחדת; ד"ר סוהיר אסדי, מנהלת המחלקה הנפרולוגית במרכז רפואי רמב"ם; ד"ר מתי ארליכמן, לשעבר מנהל מיון ילדים במרכז הרפואי שערי צדק; ליאור ברק, סמנכ"ל לפיקוח על קופ"ח ושב"ן  במשרד הבריאות; ד"ר לילך דולב, מנהלת נושא סל הבריאות בשירותי בריאות כללית; חיים הופרט, סמנכ"ל תמחור תקצוב ותכנון במשרד הבריאות; פרופ' שלמה וינקר, ראש חטיבת הרפואה בקופ"ח לאומית; פרופ' חיים לוטן, מנהל חדשנות במרכז רפואי הדסה; גב' יעל לינדנברג, סגנית ראש אגף תקציבים במשרד האוצר; ד"ר דניאל לנדסברגר, מנהל רפואי ב"מכבי".

עוד חברים בוועדה פרופ' עלי מרצבך, נשיא המכללה ירושלים; פרופ' מרים מרקוביץ-ביטון מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן; משולם נהרי , שעבר שר במשרד האוצר; דניאל פדון, רכז בריאות במשרד האוצר; פרופ' אלון פיקרסקי, מנהל האגף הכירורגי ב"הדסה"; הרב יוסף-צבי רימון, רב אזורי גוש עציון וראש הישיבה ורב המרכז האקדמי לב נשיא "סולמות" ולאופק"; הדסה רלבג, מנהלת ומייסדת של המכונים ללימודי טכנולוגיה רפואית ב"הדסה עין-כרם".

יו"ר הוועדה, פרופ' בן יהודה, אמרה בפתח הישיבה: "הוועדה הציבורית להרחבת סל שירותי הבריאות ניצבת בפני אתגר מורכב ורגיש – להחליט אילו תרופות וטכנולוגיות רפואיות חדשות ימומנו השנה. זוהי משימה שמשפיעה באופן ישיר על חייהם ובריאותם של מאות אלפי תושבי מדינת ישראל. גם השנה, עבודתנו מתקיימת בצל מציאות מורכבת במיוחד של מלחמה. מציאות המשפיעה על כל היבט בחיינו, כולל מערכת הבריאות.

"אנו ערים לצרכים המיוחדים שנוצרו בעקבות המצב הבטחוני ובהם הצורך בטיפולים נפשיים מוגברים, שיקום פיזי לנפגעים ותמיכה במשפחות שאיבדו את היקר להן מכל. לא פעם חולה אומר לי שלא נעים לו להתלונן על כאב או פחד הקשורים למחלתו בזמן שכה רבים מקריבים את גופם ונפשם למעננו. התשובה לכך שהיא שעבור זה הם נלחמים - הזכות של כל אחת ואחד מאיתנו לחיים בטוחים ובריאים".

עוד אמרה פרופ' בן יהודה: "אנו נגישים למשימה בכובד ראש ובמחויבות עמוקה לשקיפות, הגינות ומקצועיות. נעשה כל ביכולתנו כי המשאבים יוקצו באופן שיביא את התועלת המרבית למספר הגדול ביותר של אזרחי ישראל, תוך התחשבות בצרכים הייחודיים של קבוצות חולים ואוכלוסיות שונות".

נושאים קשורים:  ועדת סל התרופות,  סל שירותי הבריאות,  ועדת הסל,  חדשות
תגובות
04.11.2024, 23:31

אני שואל באופן הישיר והתמים ביותר - מה לרבנים ולועדת סל התרופות?

אנונימי/ת
05.11.2024, 10:57

ועדת הסל היא לא ועדה מדעית או ועדה כלכלית ולכן יש בה גם נציגי ציבור שהם לאו דווקא רבנים

05.11.2024, 18:42

האם יש אח או אחות בועדת הסל בין כל המכובדים?