ארגון הרופאים המתמחים מרשם פנה הבוקר (ג') לשר הבריאות, מנכ"ל משרד הבריאות ויו"ר המועצה המדעית בהר"י וכתב כי: "זו הפעם השנייה בשנה האחרונה, שאחוז המעבר בבחינת שלב א' ברפואת משפחה הוא נמוך ביותר - אף ביחס לכל השנים הקודמות". לדברי הכותבים המצב דומה במקצועות נוספים כמו גריאטריה, גינקולוגיה ועוד".
עוד בעניין דומה
הכותבים מלינים על חוסר התחשבות בנסיבות המיוחדות: "למרות הרחבת הלחימה בגזרה הצפונית וגיוס מילואים נרחב, האיגוד בחר שלא לצמצם את החומר לבחינה - בניגוד להנחיות של המועצה המדעית ובניגוד לעמדה ולאופן בו נהגו מרבית האיגודים האחרים".
במכתב ארגון המתמחים מרשם לשר הבריאות עליו חתומה מנכ"לית הארגון, נעמה כהן, נכתב כי "המתמחים עושים מאות ימי מילואים, מצילים חיי חיילים בשטח, ובמקום שיקלו עליהם, פוגעים בעתיד המקצועי שלהם".
לצד הטענה על אי התחשבות במצב הבטחוני והמילואים, הבעיות העיקריות המועלות במכתב כוללות היקף חומר רחב מדי, ניסוח מורכב ומבלבל של השאלות, ומספר שאלות עם תשובות סותרות על פי מקורות שונים בסילבוס. בנוסף, מודגש כי המועצה המדעית לא ערכה בדיקה מעמיקה של הבעיה למרות אחוזי ההצלחה הנמוכים.
לטענת הארגון, "למרות העובדה שמדובר באחוזי מעבר נמוכים באופן קיצוני, פעם שנייה ברציפות, האיגוד לא קיים הליך בירור, כמחויב ובהתאם להוראות המועצה המדעית. ההתנהלות הזו מדאיגה ומעוררת שאלות באשר ליכולת של המועצה המדעית לנהל את הליך ההכשרה וההסמכה באופן תקין".
הארגון מבקש התערבות דחופה הכוללת בדיקה מקיפה של תהליך הכנת הבחינה, תקנון התוצאות כך שיתאימו לממוצע הרב-שנתי, הרחבת מנגנון ביטול שאלות בעייתיות, ומתן פקטור כפיצוי על התנאים המיוחדים. כמו כן, מבוקש לקיים דיון מעמיק באיגוד רפואת המשפחה ובמועצה המדעית בהשתתפות נציגי ארגון מרשם.
מארגון מרשם נמסר הבוקר: "אנחנו מצפים ממשרד הבריאות להנחות את המועצה המדעית לנקוט בצעדים הנדרשים על מנת ששירות מילואים של רופאות ורופאים מתמחים לא יפגע בעתיד המקצועי שלהם. לא יעלה על הדעת שרופאים ורופאות "יענשו" כי התייצבו למילואים כדי להציל חיים של חיילים בשטח".