קורס הכשרה בהיפנוזה עבור צוותים רפואיים ופסיכולוגים החל לאחרונה במרכז הרפואי לגליל בנהריה. את ההכשרה מעביר ד"ר אודי בונשטיין, העומד בראש השירות הפסיכולוגי במרכז הרפואי. הקורס שמועבר לראשונה כולל ידע תיאורטי ומעשי בהיפנוזה ויישומיו בתחומי הרפואה והפסיכולוגיה, בשילוב תרגולים והדרכות.
עוד בעניין דומה
לד"ר בונשטיין, לשעבר יו"ר האגודה הישראלית להיפנוזה, ניסיון של 25 שנה בהיפנוזה והוא הוסמך להוראה מדעית ולמחקר בתחום. כמו כן, פרסם מאמרים וספרים בנושא.
בהמשך הקורס יוכלו המשתתפים לקחת חלק בתכנית פרקטיקום מקיפה, שתימשך לאורך שלושה עד שישה חודשים בהדרכתו הצמודה של ד"ר בונשטיין. לאחר מכן יוכלו לגשת לבחינת הרישוי של משרד הבריאות. לדבריו, תכנית הפרקטיקום נועדה להעניק מסגרת מובנית, עם ניסיון תיאורטי, מקצועי ומחקרי, עד להשגת רישיון המהפנט המוסמך.
המשתתפים יוכלו ליישם את הכלים שהקורס מקנה במחלקות השונות, בהתמודדויות עם חרדות, טראומה, אלרגיה ומחלות עור. כמו כן, ניתן יהיה ליישמם במרפאה ייעודית שתיפתח במרכז הרפואי, אשר תעניק מענה מהיר ויעיל גם לנפגעי החרדה, שמספרם הולך וגדל בשל המלחמה.
"תחום ההיפנוזה רלוונטי מאוד בתקופת מלחמה", מדגיש ד"ר בונשטיין ומוסיף כי ניתן יהיה להפעיל כלים היפנוטיים במלחמה, באתר הדחק של בית החולים לשם סיוע למטופלים עם חרדות כדי למנוע התפתחות של הפרעה פוסט-טראומטית. כמו כן הוסיף כי היכולת לשלב היפנוזה גם במערכי השיקום מרתקת באפשרויותיה השונות. כך למשל, ניתן "לאמן" את המוח להפעיל איברים שנפגעו, תוך האצת תהליכי שיקום והחלמה - אפשרויות ההופכות רלוונטיות יותר ויותר בימים אלה.