קורונה בישראל

תחזית משרד הבריאות: כאלף חולי קורונה קשים בתוך שלושה שבועות

במשרד הבריאות שוקלים להטיל סגר כללי וטוענים: העלייה במספר החולים קשה משקפת את עוצמת התחלואה באוכלוסיה ואינה קשורה להיקף הבדיקות הנערכות לאימות נדבקים

מחלקת קורונה ב"שיבא". צילום: יוסי זליגר/ פלאש 90

משרד הבריאות הציג השבוע (ב') בישיבת שרים אצל ראש הממשלה  תחזית לפיה "בתוך 20 יום עד שלושה שבועות ייתכן שיהיו כאלף  חולי קורונה במצב קשה". מחר (ה') אמורה להתכנס ישיבה נוספת בהרכב הזה ושוב תעלה לדיון האפשרות להטלת סגר כללי.

בהסבר שהוצג לשרים, לפי דיווח בחדשות ערוץ 12: "מערכת הבריאות בנויה לעבודה נוחה במחלקות הקורונה רק עד 750 חולים במצב קשה, תוך התחשבות בציוד המתאים לטיפול, רובוטיקה, חליפות המיגון לצוות הרפואי, אמצעי הצפייה מרחוק במאושפזים, הטיפולים המיוחדים – וכל זאת מבלי שהמערכת נכנסת לאי ספיקה. גם אם תהיה התמתנות מסוימת במספר הנדבקים החדשים, מספר החולים קשה בעוד כשלושה שבועות צפוי להיות הרבה מעבר למה שמשרד הבריאות הציב כקו אדום" .

כזכור, עמדתו של שר הבריאות יולי אדלשטיין, עליה חזר בימים האחרונים כמה פעמים, היא ש"קיימת אפשרות לסגר והיא לא תיאורטית - היא הרבה יותר מעשית ממה שחשבנו".

בנוסף, בדו"ח היומי של המרכז הלאומי למידע וידע במאבק בקורונה נאמר, בין השאר, כי "ללא שינוי במגמת התחלואה צפויים בישראל מאות רבות של מתים מהנגיף. ישראל נמצאת במהלכו של גל התחלואה השני ולפי קצב העלייה היומי הנוכחי בתחלואה, יתווספו מדי יום עשרות חולים נוספים במצב קשה".

עוד מצביע הדו"ח על כך שמספר החולים המבוגרים מעל גיל 60 קטן עתה  ביחס לגל הראשון. בנוסף לנתוני התחלואה הכלליים, היקף הנדבקים מעל גיל 60 ומספר החולים החדשים במצב קשה נמצאים במעקב שבועי מתחילת המגיפה. ניתן לראות שהעלייה במספר החולים במצב קשה עוקב אחרי העלייה במספר החולים המבוגרים, בהפרש של כמה ימים עד כמה שבועות.

תמונת המצב המצטיירת, כך על פי הדו"ח, אינה מותירה מקום לספק: "גם אם העלייה בהיקף הבדיקות הביאה לעלייה משמעותית במספר הנדבקים המאובחנים – ולכאורה זו עלייה מלאכותית - הרי שבמקביל נרשמה עלייה במספר החולים החדשים שמצבם קשה. עלייה זו איננה קשורה בהיקף הבדיקות אלא להתפתחות המחלה אצל הנדבקים, לכן היא משקפת בעיקר את עוצמת התחלואה המוחלטת באוכלוסיה".

עוד נמסר בדו"ח כי התחלואה מפוזרת עתה במאות ישובים. ריכוזי התחלואה הגדולים הם  בירושלים, תל אביב, בני ברק, באר שבע, אשדוד ופתח תקווה - קרוב ל-40% מהחולים הפעילים נמצאים במוקדים אלה. שאר החולים מפוזרים במאות ישובים נוספים. "מצב התחלואה הכלל ארצי, עם הפיזור הנרחב של החולים, הופך את ההשתלטות על המגיפה לקשה עוד יותר".

עוד ציינו מחברי הדו"ח כי "הקורונה צפויה להישאר כאן עוד חודשים ארוכים, אך ניתן להימנע מסגר כולל רק בתנאי שתהיה היענות ציבורית מקיפה ומיידית לעמידה במלוא הנחיות משרד הבריאות – אין תחליף לשמירה על ריחוק חברתי ועטיית מסיכה במרחבים הציבוריים. כל אחד הוא בגדר מדביק פוטנציאלי".

עוד נכתב בדו"ח: "יש צורך חיוני לקטוע את שרשראות ההדבקה, ולשם כך נדרש להרחיב בדחיפות את מערך החקירות האפידמיולוגיות ולקצר את הזמנים עד לקבלת תוצאות של בדיקות דיגום הקורונה".

נושאים קשורים:  גל שני,  קורונה,  תחלואה,  מגיפת הקורונה,  חדשות,  משרד הבריאות
תגובות
אנונימי/ת
23.07.2020, 12:45

כנראה שאפשר היה להקטין את מספר החולים הקשים והמונשמים אילו היו נותנים המלצה לכל הרופאים המטפלים בחולי הקורונה לרשום לכל חולה קורונה קל תבינוני או קשה -לרשום טיפול במינוציקלין שהיא תכשיר שהוא BROAD SPECTRUM ANTIVIRAL מלבד היותו אנטיביוטי ובעל השפעות חזקות נוגדות-דלקת !,

24.07.2020, 11:04

אסמכתא מחקרית סבירה בבקשה. לתת טיפול ב"כנראה" לא מספיק טוב כפי שכבר נוכחנו במגפה האחרונה.

אנונימי/ת
25.07.2020, 12:45

העליה המופרזת בתחלוא קשורה ישר לכל המחאות והפגנות שעושים אנשים לא אחראים, מסכנים את כולם ומעמיסים את המערכת בריאות. המון עובדי רפואה כבר נפגעו! למה אנחנו צריכים לסבול בגלל ההתנהגות החמורה של כל מיני אנרכיסטים ואח״כ גם לטפל בהם?! הממשלה צריכה לנקות צעדים יותר קשוחים כלפי המורדים והסרבנים. צריך לאתר את כל האלה ולא לקבל אותם לבתי חולים. שישרדו בביתים אם יצליחו.

כמה תארים בפסקה קצרה אחת... אמנה אותם לפי הסדר: לא אחראי; מסכן (ס' פתוחה); מעמיס על מערכת הבריאות; אנרכיסט; מורד; סרבן...
מנגד, אסתפק בתואר אחד בלבד: פאשיסט.