ASD

מה השכיחות של תחלואה נלווית אצל אנשים על הספקטרום האוטיסטי?

מצבים פיזיים נלווים, שעשויים להיות שכיחים יותר ב-ASD, נסקרים בהקשר של התוצאות למטופלים במחקר בריטי חדש

מצבים פיזיים נלווים עשויים להיות שכיחים יותר בקרב אנשים עם הפרעת ספקטרום האוטיזם (ASD) מאשר אנשים אחרים. דיווח על מה ידוע ומה הפערים אודות מצבים גופניים נלווים אצל אנשים עם ASD פורסם על ידי חוקרים מה-Institute of Health and Wellbeing, באוניברסיטת גלזגו בסקוטלנד. המאמר פורסם ב-The British Journal of Psychiatry.

בוצע ניתוח של סקירות שיטתיות ומטא-אנליזות על מצבים פיזיים נלווים בקרב אנשים עם ASD בחמישה מאגרי מידע. תוך העזרות בקריטריונים להכללה ואי הכללה שנקבעו מראש. בוצעו בדיקות כפולות לגבי תאימות המאמרים שנסרקו לקריטריונים אלה, שאיבת נתונים שיטתית והערכת איכותם.

נכללו 24 מתוך 5,552 מאמרים שאוחזרו: 15 על ילדים, 1 על מבוגרים ו-8 על ילדים ומבוגרים. על אף שאיכות הסקירות הכלולות הייתה טובה, רובן דיווחו על מספר מגבלות במחקרים שנכללו בסקירתם והטרוגניות ניכרת. מצבים גופניים נלווים שכיחים באנשים עם ASD, וחלקם שכיחים יותר מאשר באוכלוסייה הכללית: בעיות שינה, אפילפסיה, ליקויים תחושתיים, אטופיה, הפרעות אוטואימוניות והשמנת יתר. אסתמה לא נמצאה שכיחה יותר. עם זאת, ישנם פערים מהותיים בבסיס הראיות וחלק מהממצאים אינם עקביים.

מצבים גופניים נלווים מופיעים בשכיחות גבוהה יותר בקרב אנשים עם ASD, אך בסיס הראיות קטן ויש צורך במחקרים נוספים לאשש זאת. יש תחלואה נלווית שיוצרת מורכבות בטיפול אם קלינאים אינם מודעים לה. למשל: ליקויים תחושתיים, שהם משמעותיים לאור צרכי התקשורת של אנשים עם ASD. וגם אחרים, כגון השמנת יתר, שיכולים להוביל למגוון של מצבים נוספים, מגרעות ותמותה מוקדמת. חיוני לזהות משתנים פיזיים הניתנים לשינוי כדי להבטיח שאנשים עם ASD ישיגו את התוצאות הטובות ביותר שלהם. הגברת המודעות של הרופאים חשובה כדי לסייע בהערכות ואבחונים דיפרנציאליים, וכדי לשפר את בריאות המטופלים.

מקור: 

ydzewska, E., Dunn, K., & Cooper, S. (2020). Umbrella systematic review of systematic reviews and meta-analyses on comorbid physical conditions in people with autism spectrum disorder. The British Journal of Psychiatry, 1-10. doi:10.1192/bjp.2020.167

נושאים קשורים:  ASD,  תחלואה נלווית,  השמנת יתר,  מחקרים,  הספקטרום האוטיסטי
תגובות